Mózes első könyvének hatodik fejezete, az özönvíz. Ez a legrejtélyesebb rész az egész Bibliában. A teremtéssel még az agnosztikusok is megbírkóznak valahogy, de a világot elárasztó víz katasztrófája szinte mindenki számára rejtély.

Először is: "az Istennek fiai bementek az emberek lányaihoz, és óriások születtek" Kik az Istennek fiai? Angyalok? Lehet angyalok és emberek között termékeny házasság?

Inkább hiszek azoknak, akik szerint az akkori értékrendet tükröző kifejezésekkel itt Káin utódairól, és Séth utódairól van szó. Addig a kér fél emberiség elkülönülve élhetett Káin menekülése miatt, de addigra feladták a külön utat, és ezek szerint jól összejöttek. Lámekh énekéből tudjuk, hogy a Káiniták vérszomjas, bosszúálló népség lehetett, minden akkori modern technikával a háttérben, és ehhez, most "benősülés " folytán megszerezték az ÚR áldását (elgondolásuk szerint). A pogány vallások szerint az "isteneket" gyakran csellel kell a magunk céljai mellé állítani, és a "becsapott" isten kénytelen az eszén túljáró ügyes ember szekerét tolni.

Kicsit olyan ez, mai értelmezésben, mint amikor egy rabló, kizsákmányoló kormány megkapja a sajtó támogatását. Kicsoda állíthatja meg?

Megtelt a föld erőszakossággal. Ekkor szólt Isten Noénak, tudjuk a Bárka története minden gyerekkönyvben benne van. De: Tudja-e mindenki, hogy a bárkaépítés az írás szerint száz évig tartott? Az állatok összegyűjtésére is volt ugyanennyi idő. Épült tehát a nagy hajó, egy hegy tetején, holott addig a föld egyetlen lakója sen látott még esőt! Az özönvíz előtti Föld egész más volt, majd erről is firkantok egyet, s mást, de a neten számtalan helyen találhattok is róla anyagot. Emellett, volt egy nagy állatkert, valószínűleg a világ első állatkertje, ahol gyűjtötték, tartották az állatok minden faját. Mindennek a költségeit, csak valamilyen király volt képes állni, Noé valószínűleg király lehetett. Emberek százait, esetleg ezreit foglalkoztatta a bárka-projekt, ácsok, állatgondozók, vadászok, stb.: és mindez száz éven keresztül. Nem hiszem, hogy volt valaki is a világon, aki nem hallott volna róla. Senki nem mondhatta, hogy az ÚR figyelmeztetése nem jutott el hozzá.

Ismerős a helyzet? A mai helyzet teljesen hasonló. Jézusról mindenki tud a világon. Lehet, hogy pont a lényeg nem jutott el hozzá, de valamit mindenki tud. Lelkiismerete is van többé - kevésbé mindenkinek. A Bárkáról nem lehetett "véletlenül" lemaradni! Istennél nincs olyan, hogy véletlenül elkallódik valaki. Neki van kapacitása, hogy mindenkit számon tartson. Nem lehet csak úgy "elvesződni". A kívül maradás tudatos döntés eredménye. Azt is mindenki tudja, legalább szükséges mértékben, hogy mi lesz a döntésének az eredménye. Jó, a kivitelezés részleteit nem ismerjük, de nem az a cél.

Többen nem félnek Istent kísérteni, mert nem hisznek a kárhozatban, a pokolban. Magát Jézusinak hazudó vallás is van ilyen, többféle is amelyik tagadja a kárhozatot.

Jól jegyezd meg: Nem a kárhozatban kell hinni! Istenben kell hinni, a kárhozat jön magától!

A víz az Úr? Nem az ÚR az úr, de a víz felett is!

A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoelottifigyelmeztetesekatevelygomagyarnak.blog.hu/api/trackback/id/tr832578872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása