Aki bújt, aki nem #1

2010.11.23. 12:41

A világ végéről annyi, de annyi mindent lehet hallani, hogy az már nekem is sok, pedig nem mindennapi kíváncsisággal élő mai magyar vagyok, olvasásban pedig mindenevő.

Emlékeztek még az előző Fidesz kormány idejére, amikor a minimálbért felemelték kb.: 50ezerről kb.: 70ezerre? Az MSZP volt a legnagyobb ellenző egészen addig, amíg be nem látták, hogy tovább nem lehet a dolgot feltartóztatni jelentős népszerűség veszteség nélkül, akkor jött a fordulat, javasolták, hogy az új minimálbér legyen 100ezer forint. Ez persze lehetetlen ( ők is nagyon jól tudták ) de mostmár lehetett visszafele mondani azt, amit rájuk mondtak addig, fukarság, szolidaritás hiánya, kapzsiság, mindezt kockázat nélkül.

Nos a sátán mindig sablonokkal dolgozik, mert hülyének nézi az embert, és nem tételezi fel, hogy átlátnak a szitán. A világ véges voltáról is mindig beszéltek, minden kultúrában az eredet kérdésköre utáni legfontosabb téma a világ majdani végső sorsa volt, és ma is az. A modern ember örök tagadásban él, így ezt is tagadja, de már látszik, hogy a materializmus zománca itt is, ott is lepattogzik a használat során, így a sátán a "B" verziót veszi elő, agyondumálja a dolgot, az igazi változat mellé felkínál sokezer "hasonlót", hogy mindenki megtalaálhassa a neki megfelelőt.

Miért kell, hogy vége legyen a dalnak, miért zár be biztosan a bazár a neki rendelt idő eltelte után?

Megint csak emlékezzünk! Amikor az ország almaültetvényeit válogatás nélkül irtották egy súlyos növénybetegség feltartóztatásának ürügyén, néha olyan komplett almásokat is kiirtottak amelyeknek semmi bajuk nem volt, arra való hivatkozással, hogy mikroszkopikus kórokozókat tartalmaznak.

Más, kerge marha kór. A kórokozó egy molekula, amely mindenkiben megtalálható, csak más térszerkezettel. A prionnak nevezett változat képviseli a legkisebb energiaszintet, tehát a legstabilabb valtozatot. Csakhogy a természetben így sohasem fordul elő, és az ilyen alakba történő "átfordulása" olyan nagy energiát igényel, hogy az már inkább mást csinál a molekulával. ( jól felmelegíti, elbontja, elreagáltatja valamilyen más molekulával stb.:) De a szorgalmas emberevés - a pápuáknál - meghozta a gyümölcsét ( vagy ne használjak ilyen vegetáriánus metafórákat? ) és az említett molekula a folytonos visszaevés folytán olyan magas kocentrációban volt már jele a jobb étvágyú pápuákban, hogy 1 azaz egy molekula valahogyan mégis átfordult. Ettől kezdve simán mentek a dolgok, ugyanis a prion állapotban lévő molekula segíti a többiek átalakulását is. Már nem kell szegényeknek átmászni egy nagy energiaszinten, hanem minden dobszó nélkül közvetlenül is átfordulhatnak ebbe a kórós állapotba. A következmények katasztrófálisak. Az idegrendszer bizonyos építőelemei elfogynak. Az agyban lyukak keletkeznek, az agy állománya szivacsos lesz, és ez lassú kínhalálhoz vezet. Ez a kuru. Az állatoknál annyi a difi, hogy ők nem maguktól lettek kannibálok, hanem a fehérjefeldolgozók dolgozták fel őket, majd az élve maradtakkal feletették a fehérjéket. Megint csak megtörtént a csoda, átfordult az az egy molekula valahol. Ezután marhár ezreit, tízezreit, százezreit égették el, sőt a már elkészült élelmiszereket, konzerveket stb.: Miért nem elég főzéssel elpusztítani a kérdéses molekulát? 250°-ig biztosan, de egyesek szerint 400°-ig is hőálló, és eléggé vegyszerálló is, kábé annyira strapabíró, mint a teflon. Nem elég neki a forralás. Képzeljétek el azt az óriási máglyát, ahol mindet eltüzeltek egyetlen molekula miatt !!!

Nos a világal ugyanez a helyzet. A világban zajló folyamatok egy gonosz elszabadult "molekula" miatt napról napra rosszabbak, rossz irányba haladnak, és lehetetlen visszagöngyölíteni a dolgokat oda ahol még jó volt, lehetetlen tartós javulást elérni. Mi ez az elszabadult ősmolekula? Ez az Ősbűn, ahogy több vallás is tartja, ami egyrészt nem egészen úgy volt, ahogyan azt Móricka elképzeli, másrészt akár milyen meseszerűnek is hangzik innen nézve, a következményeket vizsgálva eléggé meggyőző lehetett. Mi ez a relytélyes valami, amit a sátán igyekezett eltitkolni azok elől, akik elől lehetett, vagy agyondumálni azok számára, akik elől eltitkolni nem lehetett. Erről majd legközelebb. 

A közben tájékoztatás hiányában elkárhozókért a cég felelősséget nem vállal!

Elcseszett sorsokért kártérítést nem áll módunkban nyújtani! ( a mienk is el van )

A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoelottifigyelmeztetesekatevelygomagyarnak.blog.hu/api/trackback/id/tr932467708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása