Az első "akcióhős"

2010.12.06. 14:29

Ma már nem is igazi film ahol nem halnak meg egy páran, a híradóból pedig csak úgy dől a vér! Nem volt ez mindig így. Ki és kit ölt meg először, miért, hogyan, stb.

Csúnya egy história ez! Az első gyilkosság egy testvérpár tagjai között történt, méghozzá az első testvérpár volt az ekik között ez zajlott. A Bibliában minden emberi jellemvonás ősi típusait meg lehet találni, ebből a szempontból is igaz, hogy nincs új a nap alatt. Isten elfogadta Ábel áldozatát, de nem fogadta el Káin áldozatát, nem annak anyagi értéke miatt, inkább a szellemiség miatt, amit képviselt. (Lásd korábban) Az első reakció az volt, hogy Káin "lehorgasztotta a fejét". Valószínűleg egyszerre volt haragos és szomorú, talán jobb úgy fogalmazni, hogy elkeseredett.

A keserűség ma is sok bűn forrása. Hány rendőrségi hírben lehet olvasni, hogy féltékenységből követték el! Nem csak "szerelemféltés" létezik, az ember lehet féltékeny a másik sikereire, szerencséjére, külső megjelenésére, stb. Ez mind irígység. A féltékenység = irígység. Nem lehetünk olyanok mint a másik, vagy lehetnénk, de túl sokat kellene érte dolgozni, vagy nem is igaz, amit a másikban irígyelünk, csak mi gondoljuk hogy úgy van, mindegy: nekünk nem megy úgy mint a másiknak, mit tehetünk, meg kell ölni a másikat. Logikus nem? Hogy nekünk ezzel miért lesz jobb? Nem az a cél. A lényeg, hogy a kínzó irígység megszűnjön, és ne kelljen tovább szenvedni tőle! Igaz, itt néhány kötözködő alak meg fogja kérdezni: - nem lett volna egyszerűbb abbahagyni az irígykedés, hogy ne kínozzon tovább? - Barátaim, ne hagyjuk magunkat rászedni! Köztudott, hogy az abbahagyáshoz önmagunkat kellene legyőzni, és azt mégse lehet, mert olyan erősek vagyunk, hogy önmagunk legyőzéséhez túl gyengének bizonyulunk. Világos? Nem? Nos ezen sok millióan buknak el naponta, amikor belövik magukat, vagy megisszák a napi pár ampulla gyógyírt. Azt mondta egyszer egy alkoholista, hogy ő nem alkoholista, mert akkor iszik, amikor akar, ha nem akar, akkor nem iszik. Ez igaz. De nem tud nem akarni, ez benne a betegség. Káin az irígység betege lett.

Egyébként a Sátán programja az emberrel le van írva a Káma Szútra nevű könyvben. Ott így áll: a reménytelen szerelem fokozatai:

1.: állandó rágondolás

2.: étvágytalanság

3.: álmatlanság

4.: önkívület

5.: halál

A lassú megőrülés, vagy a halál, ezt szeretné minden emberrel tenni a Sátán, annyira gyűlöl bennünket. A halál nem feltétlenül öngyilkosság, lehet gyilkosság is, mindenki tudna számtalan példát. De most nézzük az elsőt. Találkozott Káin Ábellel a mezőn. Hogy, otthagyta a munkahelyét? Azt a helyet ahol dicsőséget akart szerezni a saját nevének, ahol sikerei voltak, ahol ő volt a főnök, és elment a másik helyére, ahol amaz volt otthon? Mintha bemenne az ellenség várába. Szegény Ábel senkinek sem volt ellensége, csak Káin látta benne a vetélytársat. Odament hozzá jó szándékot színlelve, és agyonütötte.

Addig a pillanatig nem halt meg még ember. Honnan tudta Káin, hogy miként kell ölni? Nem tudhatta, csak a gyilkos indulatát öntötte bele egy mozdulatba, egy ütésbe, és hát az ember annyira törékeny, sérülékeny, hogy nem nehéz végezni vele.

Utána félt. Amikor az ÚR megrótta a gyilkosságért, azt mondta, hogy "... bárki rám talál, megöl..." Bizony aki tudja milyen egszerű ölni, az joggal fél attól, hogy másnak is ilyen egyszerű. Aki bűnös módon szerezte a vagyonát, az mindig magasabb kerítést épít, mint az, aki becsületes úton. Aki lop, az fél, hogy tőle is lopnak. Hány magyar vállalkozó lesi a kollégáit bizalmatlanul, és folyton azt lesi, hogy mikor visznek el egy csavart, vagy valami "nagy értéket", mert az ő vállalkozása is egy nagyobb cég kifosztásával vette kezdetét.

A szépen kigondolt akció így tragédiával végződött, a "hős" szerződését felbontották, megbélyegezték, majd önkéntes száműzetésbe vonult, és "várost épített"!!! Házikók lehet, hogy addig is voltak, (eső még nem volt) de védhető, fallal körülvett létesítmények még addig nem voltak. Egy üldözési mániás, önmagában meghasonlott paranoid személyiség, egy paranoid nép ősatyja lett. Miért? Isten megbocsájtott volna neki, hiszen addig ég senkit nem öltek meg, magáért a gyilkosségért nem kellett volna felelnie, csak a gonosz indulatért. De ahogy elképzelhetetlennek tartotta, hogy a testvérének kegyelmez, és elfogadja őt szeretettel olyannak, amilyen, Istenről sem tételezte fel, hogy kegyelmes. Ennyire hamis, antropomort volt az ő istenképe, ez volt a fő bűne, ez volt a kánaániták bűne, ez a mai ember fő bűne is. És az eredmény is többnyire ugyanaz. Nem hiszünk Isten Kegyelmében, ezért menekülünk előle, amikor egy-egy bűnünkre fény derül, pedig akkor kellene hozzá sokkal közelebb menni, mert Ő tudja csak a megoldást!

A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoelottifigyelmeztetesekatevelygomagyarnak.blog.hu/api/trackback/id/tr302497040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása