... és folyik a vér...

2010.11.25. 17:00

Szóval a szép kezdet után hamar horrorba fordultak a dolgok. Bejött a képbe a meghalás. Egyenlőre még nem a tettesek haltak meg, nem is az áldozatok, ( ők később jöttek be a képbe Ábelt követve, szép sorban ) ki halt meg tehát? Egy, vagy nem egy ártatlan állat!

Az ÚR ugyanis bőr ruhákat csinált Ádámnak, és Évának. Ezt sosem értettem. A kíűzetés, a lángpallos az OK, a mennydörgés az megvan, de minek ez a divat diktatúra? Talán odakint rosszabb volt az éghajlat, és tudta az Úr, hogy két ilyen szerencsétlen, aki még egy fűszoknyát sem tud innoválni majd jól megfagy? Nem! Az első intézkedés a helyettesítő áldozatról szóló példázat. Mi történt? Azt mondta az Úr, "...amelyik napon eszel a fáról, meghalsz!...", de nem halt meg. Pontosabban nem Ádám halt meg, nem Éva halt meg, hanem az ártatan állat! Szépen legelészett, békésen kérődzött, mit sem tudott a fákról általában, főleg arról az EGYről, -you know, the "fa" is not my business, én utazni csak grass- és ekkor meg kellett halnia. Az igazi bűnösök helyett. Azok megpróbáltak fügefalevéllel takarózni, eltakarni, eltagadni egymás elől azt ami a másiknak a legontosabb, - mert neki olyan nincs - védeni a másik elől a saját személyüket, így lettek ketten egy testből két ellenséges tábor. Valamilyen feledékenység folytán ez úgy is maradt máig. Az ÚR a bőrruhával megmutatta, hogy nem egymás elől kell eltakarni immár bűnös testünket, hanem Ő előle! Nem a testisége miatt, hanem a bűnössége miatt. És nem bokorba, nem bunkerbe, nem fa mögé kell rejtőzni, hanem ártatlanságba! Ők megpróbálnak először egymás mögé bújni: "...Mit tettél?...az asszony adott, úgy ettem...Asszony mit tettél?...a kígyó csapott be..."

De hát sem a másik ember nem tud eltakarni, sem a sátán összes hazugsága, csak egy ártatlan állat. Ha ránézett Ádámra az Úr, mit látott? Egy ártatlan állatot látott. Beöltöztette a bűnösöket egy helyettesítő áldozat ártatlanságába, a helyettesítő áldozaton pedig végrehajtotta az ítéletet: "...azon a napon meghalsz..."

Ez volt az első vérért-vért csereüzlet, amit az Úr ajánlott a bűnös embernek. Nem érted? Sajnos ők sem értették. Ábel megértette, Káin nem értette. 50%-50%. Ma rosszabb az arány, igaz többen is halnak meg időegység alatt. Hiába a technika...

A bejegyzés trackback címe:

https://utolsoelottifigyelmeztetesekatevelygomagyarnak.blog.hu/api/trackback/id/tr972472938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása